Turvallisemman tilan periaatteet

Haluamme, että partion harrastaminen Vuosaaren Vesipääskyissä on mukavaa ja yhdenvertaista kaikille. Siksi käytössämme on seuraavat periaatteet turvallisemman tilan luomiseksi:

Kunnioita toista ihmistä: Kunnioita omia ja toisten fyysisiä, henkisiä ja emotionaalisia rajoja. Pyri ymmärtämään toisten mielipiteitä, uskomuksia ja kokemuksia silloinkin kun ne eroavat omistasi. Älä hyväksy minkäänlaista kiusaamista, ahdistelua tai syrjivää käytöstä – edes huumorin varjolla.

Ole luotettava: Kunnioita myös toisten yksityisyyttä: älä kerro eteenpäin luottamuksellisesti kuulemiasi asioita.​

Tunne vastuusi ja tartu toimeen: Pyri toimimaan kannustavasti ja positiivisesti sekä muut huomioiden. Turvallinen tila tehdään yhdessä. Muista varmistaa, että kaverilla on kaikki hyvin!​

​​Rakenna ystävyyttä yli rajojen: Pyri olemaan tietoinen omista ennakkoluuloistasi ja etuoikeuksistasi. Älä tee oletuksia toisista: ei toisten identiteettiin, seksuaalisuuteen, sukupuoleen, terveyteen tai taustaan liittyen. ​

Kehitä itseäsi ihmisenä: Virheitä sattuu. Jos loukkaat toista henkilöä, pyydä anteeksi. Toisinaan toisen kokemusta voi olla vaikea ymmärtää. Muista kuitenkin kuunnella ja kunnioittaa kaverisi kokemusta ja ajatuksia ja ole valmis tarvittaessa myöntämään olleesi väärässä.

Etsi elämän totuutta: Kohtaa itsellesi uudet asiat, ihmiset ja tilanteet avoimin mielin: ne ovat mahdollisuuksia oppia uutta ja löytää jotain tärkeää!