Tietoa partiosta

Keitä me olemme?

Vuosaaren Vesipääskyt on järjestänyt partiotoimintaa Vuosaaren alueella jo vuodesta 1961. Tällä hetkellä lippukunnassamme on noin 120 jäsentä. Lippukunnallamme on oma kämppä, Tieva, Askolassa noin 60 km päässä Vuosaaresta.

Mitä partiossa tehdään?

  • retkeillään luonnossa ja yövytään teltassa tai mökissä kesällä ja talvella
  • osallistutaan erilaisille retkille ja leireille
  • leikitään ja lauletaan kavereiden kanssa
  • opitaan kokemisen ja tekemisen kautta
  • päätetään yhdessä asioista ja jaetaan vastuuta

Pienryhmät kokoontuvat viikoittain kolollamme osoitteessa Isonvillasaarentie 1. Kokousten lisäksi pienryhmät osallistuvat retkille, leireille ja kisoihin. Järjestämme vuosittain kaksi lippukuntaretkeä sekä kesäleirin. Jokainen pienryhmä järjestää keväisin ja syksyisin oman retken. Lisäksi järjestämme mahdollisuuksien mukaan ikäkausien yhteisiä retkiä.

Mitä partio maksaa?

Partio on edullinen harrastus. Jäsenmaksu koostuu Suomen Partiolaiset ry:n sekä lippukunnan jäsenmaksusta. Maksamalla jäsenmaksun saat osallistua lippukunnan, piirin sekä Suomen Partiolaiset ry:n toimintaan. Jäsenmaksu sisältää partiovakuutuksen. Vuonna 2018 siirrymme yhteislaskutukseen, jolloin molemmat jäsenmaksut maksetaan samalla kertaa.

Suomen Partiolaiset ry:n I-jäsenmaksu* vuodelle 2018 on 62,50 euroa. Lippukunnan jäsenmaksu vuodelle 2018 on 30 euroa. Näin vuosimaksuksi tulee 92,50 euroa.

Vuosi 2017: Suomen Partiolaiset ry:n I-jäsenmaksu: 62,50 euroa. Lippukunnan jäsenmaksu 30 euroa.

*Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Suomen Partiolaisten Partio-lehden sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu-lehden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, ja sen suuruus vuonna 2017 on 45,50 € (sisältäen piirin ja Suomen Partiolaisten osuudet). Tähän maksuun ei sisälly partiolehtiä.

Jäsenmaksun lisäksi kustannuksia syntyy retkistä, leireistä, tapahtumista ja varusteista. Pienryhmien ja lippukunnan yhteiset tapahtumat maksavat noin 5-15 euroa. Leirit maksavat erilaisista tuista riippuen noin 100–200 euroa. Lisää infoa löydät materiaalipankista.